2017. november 29., szerda

Top 8 étterem Myeong-dongban, ahová el kell menned!

Myeong-dong Szöul egyik legfelkapotabb kerülete. Ha valaki Myeong-dongba jön, rájön, hogy minden sarkon étteremre bukkan. Az elegáns szállodák éttermétől egészen az otthoni ízekre speciálizálódott kis éttermekig, itt mindent megtalálunk, ami szem-szájnak ingere.Ezért hát nyíltan kijelenthetjük, hogy ez a hely maga a menyország a gasztronómia kedvelőink.

Még azok számára is, akik nehezen jutnak elhatározásra, mit is szeretne enni, Myeong-dongba szerencséje lesz!

Ebbe a cikkben össze gyűjtöttem a 8 legjobb helyet Myeong-dongban, ahol bármire is fáj a fogad, a nyolc hely valamelyikében biztos meg fogod találni.

1. Az étterem, ahol mindent megtalálsz, ami szem-szájnak ingere Lotte Hotel Seoul's La Seine


Ez az egyik legkiválóbb büfé jellegű étterem Szöulban, ahol ételcsodák teljes serege sorakozik fel számunkra. 



Más büfékkel ellentétben a hotel büféje kiváló lehetőség arra, hogy kipróbáljunk számtalan luxus fogást és mindezt friss alapanyagokból.

Lotte Hotel Seoul's La Seine-ben a szakértő szakácsok megmutatják képességeiket a 8 előkelő látványkonyhával: Japán, nyugati látványkonyha, tészta különlegességek, hideg előételek, koreai grill, deszertek valamint ital bár, mind megtalálhatóak itt. A Japán konyharész a legkülönlegesebb, ahol a Séf a szemünk látárra készíti el a fogásokat, igy tényleg olyan hangulatot nyjt, mintha egy hagyományos Japán étteremben lennénk. Több, mint 200 féle menü közül válogathatunk. A báránybordától egészen a homárig. De megtalálhatjuk a menüben a király rákot, tésztaféléket és a curryt is. 


2. Finomságok ünnepe! - Westin Csodun Hotel Seoul's Aria


Ez az étterem az extravagáns ételkavalkádjáról híres. Menü kreációkltegész sorra vár itt ránk az inycsiklandó előételektől egészen a finomabbnál finomabb deszertekig. Az étterem 10 különféle látványkonyhával rendelkezik. Ahogy belépünk az illat áradat azonnal beindítja az érzékeinket. Minden egyes látványkonyha egy bizonyos menüsorra specializálódot, melyek elészítését a hotelélőben prezentálja az oda látogatók számára. A desszert részleg különösen közkedvelt a hölgyvendégek körében.

3. Az ízletes gombócok és tészták fellegvára - Myeongdong Kyoja


Myeongdong mérföldkövévé vált a kalguksu (tészta leves) és mandu által az elmúlt 50 évben. Az étterem még népszerűbbé vált, miután megkapta a Bib Gourmand címet . A kézzel készített tészta, a kockára vágott hús a csirkehúslevesben  remekül harmonizál az étterem más specialitásaival, mint a mandu. A mandu csordultig van töltve hússal és zöldségekkel, melyek zamatát minden falatnál érezzük. A Myeongdong Kyoja jól ismert a nagyszerű szolgáltatásairól, mint az ingyenes tészta és rizsköretek.





4. Egy tál forró húsleves, testnek és léleknek! - Baekje Samgyetang

Ahogy a neve is mutatja a Samgyetang-ra specializálódott. Az étteremben 3 nyelvű menü áll rendelkezésünkre (angol, japán és kínai), lehetővé téve ezzel a nem koreai nyelvű vendégek számára a probléma mentes rendelést. Az étterem specialitása a Samgyetang, a  tápláló összetevőkkel hosszú ideig főzött leves, olyan összetevőkből, mint a rizs, fokhagyma, geszteny, ginszeng, zsidótövisbogyó stb. Az ínycsiklandó leves remekül harmonizál a rizzsel, ezért kizárt, hogy egy csepp is maradjon.

Figyelmet érdemel az itt kapható ginseng likőr és chalbap, amelyet együtt szolgálnak fel a samgyetanggal. A ginsengből készült alkohol, ami  már önmagában egy jól ismert gyógynövény, ezért az emberek sokszor önmagában vássárolják meg, ezt a csodálatos nedűt.


5. A Gomtang szakértője már 70 éve! - Hadongkwan

Az 1939-es megnyitás óta az emberek sorfalakat állva várakoznak az ízletes és bőséges Gomtangra. A gomtang húsból és csontból készült leves, melyet órákig főznek. Ez az ételt megtölti a hasunkat és felmelegít. A Hadongkwan étterem is megkapta a Bib Gourmand díjat, amiért évtizedek óta finom ételeket kínál kedvező áron.

A Gomtang két változatban kapható: a normál, amely marhahúsból készül, és a különleges, amely tartalmazza a beleket is, ami egy erőteljes, markáns ízt kölcsönöz neki. A gomtangot rizzsel tálalják, amelyet a levesbe kevernek és hozzá kimchit szolgálnak fel. 



6. A Jirisan- hegyi fekete sertés ínycsiklandó íze! - Yuktongryeong

Egy étterem, ahol megkóstolhatjuk a Jirisan hegység fekete sertését, Szöulban. A Yuktongryeong, mindig dugig van vendégekkel,  mióta szerepelt a The Luxury of Food c. műsorban. Az étterem legnépszerűbb fogása a grillen sült fekete sertéshús, ennél a fogásnál a húst a bőrével együtt sütik meg. 

A sült disznóhúst enyhén sózva fogyasszuk el, hogy meg jobban megízleljük a hús egyedi ízét. Élvezzük a grillezett húst a mellé felszolgált salátával és köretekkel, mindenfajta utóíz nélkül.



7. Különleges tészta Japánból! - Inaniwa Yosuke

A Szöulhoz közel található étterem, koreai a japán Sato Yosuke étteremnek, amely udonban specializálódott az elmúlt 350 évben. Mint a  japán három must eat udon egyike, az Inaniwa udon az, ahol vékony, lapos tésztákat készítenek. Az étterem szintén rendelkezik Bib Gourmand díjjal. 

Az étterem névjegye a seiro udon és a forró leves udon . A Seiro udont kétféle mártással szolgálják fel, ami befedi a tésztát, a tsuyu és a szezámmagos miso mártással. Minden mártásnak saját, egyedi ízvilága van, amelyek stimulálni fogják az ízlelőbimbókat. A mellék menü, amely passzol a tésztához a garnéla, a cream croquette, a lágy krém és a ropogós réteg egyvelege.
Az étterem külön is forgalmazza a különleges tésztákat és mártásokat, hogy otthon is bármikor el tudjuk őket készíteni vagy megajándékozzuk vele szeretteinket.




8. Kínai tradicionális Hot Pot Koreában! - Hai Di Lao

Számos összetevő mint a hús, zöldségek, tenger gyümölcsei, tofu stb. kerülnek a húslevesbe, ebben a kínai stílusú shabu shabu étteremben.

Ez az étterem a modern technológiát alkalmazza a rendelések felvételéhez, ahogy helyet foglalunk az asztalnál, kapunk egy tabletet, hogy leadjuk a rendelés. Minden összetevőt ön választ ki, hogy mi kerüljön a hot potba, igy az árak is teljes mértékben tőlünk függnek. 

Négy fajta levesalap közül választhatunk: füszeres mala leves egy csipet kinai csipőssel, gombaleves, paradicsomleves és samseontang leves alap, ezek után folytathatjuk a többi összetevő hozzáadását. 

Megfogsz lepődni az étterem személyzetén, mivel a személyzet ugyanolyan lenyűgöző, mint az ételek.  A kínai nyelvű munkatársak mindig rendelkezésére állnak a kínai turistáknak és emellett cipőtisztítást és manikűrt is biztosítanak, ha igényeljük.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.